سال 5، شماره 2 - ( 9-1397 )                   دوره 5 شماره 2 صفحات 47-37 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sharif Moghaddam H, Salami M, Javadi Z. Evaluating the status of agricultural articles of Iranian researchers at the Scopus citation database based on the Hirsch index. CJS 2018; 5 (2) :37-47
URL: http://cjs.mubabol.ac.ir/article-1-156-fa.html
شریف مقدم هادی، سلامی مریم، جوادی زهره. بررسی وضعیت مقالات کشاورزی محققان ایرانی در پایگاه استنادی اسکوپوس بر اساس شاخص هرش. مجله علم سنجي كاسپين. 1397; 5 (2) :37-47

URL: http://cjs.mubabol.ac.ir/article-1-156-fa.html


دانشگاه پیام نور، تهران، ایران ، Zohrejavadi3@gmail.com
چکیده:   (6204 مشاهده)
سابقه و هدف: امروزه استفاده از روش­‌های علم‌­سنجی جهت ارزیابی تولیدات علمی پژوهشگران در رشته­‌های مختلف، بسیار مورد توجه قرار گرفته است و شاخص هرش به دلیل سنجش هم‌­زمان کمّیت و کیفیت تولیدات علمی، از مهمترین شاخص­‌های علم‌­سنجی است. لذا در این پژوهش، وضعیت مقالات کشاورزی ایران در پایگاه استنادی اسکوپوس بر اساس شاخص هرش مورد بررسی قرار گرفت.
مواد و روش‌ها: پژوهش حاضر از نوع کاربردی است و به روش علم­‌سنجی انجام شده است. جامعه پژوهش شامل ۴۰۳۷ مقاله تولید شده توسط محققان ایرانی در زمینه کشاورزی طی سال­‌های ۲۰۱۶-۲۰۱۰ می باشد که از پایگاه اسکوپوس استخراج گردید. جهت ترسیم جداول از نرم‌­افزار اکسل، برای تجزیه و تحلیل داده­‌ها از SPSS ۱۶ و همچنین برای پاسخ به فرضیه­‌های پژوهش از آزمون ضریب همبستگی اسپیرمن و آزمون پیرسون استفاده شده است.
یافته‌ها: در این مدت ۴۰۳۷ مقاله کشاورزی توسط ۱۵۷ محقق ایرانی در پایگاه اسکوپوس نمایه شده است که بیشترین آن در سال ۲۰۱۱ بوده است. مجله Advances in Environmental Biology بالاترین تعداد مقالات (۲۳۷ مقاله) را دارد و بالاترین شاخص هرش نشریات (شاخص ۱۹) به نشریه Bioresource Technology تعلق گرفت. نتایج آزمون ضریب همبستگی اسپیرمن نشان داده است بین میزان شاخص هرش و تعداد مقالات رابطه معناداری وجود دارد (۰/۰۵> P-value).
نتیجه‌گیری:  ایران از نظر شاخص هرش در حوزه کشاورزی در رتبه ۳ خاورمیانه و ۴۲ جهانی قرار دارد. اگرچه ایران توانسته است در تولید مقالات کشاورزی جایگاه ثابتی برای خود کسب کند اما در شاخص هرش و میزان استناد به مقالات خود در سطح منطقه و جهان موفق نبوده و در این زمینه نیازمند تلاش بیشتر است.
متن کامل [PDF 637 kb]   (2277 دریافت)    
نوع مطالعه: اصیل | موضوع مقاله: شاخص های علم سنجی
دریافت: 1397/9/28 | ویرایش نهایی: 1398/9/5 | پذیرش: 1398/5/7 | انتشار الکترونیک: 1398/5/13

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علم سنجی کاسپین می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2026 All Rights Reserved | Caspian Journal of Scientometrics

Designed & Developed by : Yektaweb