:: سال 5، شماره 2 - ( 9-1397 ) ::
دوره 5 شماره 2 صفحات 65-56 برگشت به فهرست نسخه ها
تحلیل استنادی و ترسیم شبکه استنادی مقالات مرتبط با بیماری اسکیزوفرنی
نازیلا رحیم پور* ، مهدی محمدی ، علی قاسمی
کتابخانه مرکزی ارومیه، ارومیه، ایران. ، n.rahimpoor66@gmail.com
چکیده:   (4087 مشاهده)
سابقه و هدف: هدف پژوهش حاضر تحلیل و ترسیم شبکه استنادی منابع منتشر شده در ارتباط با بیماری اسکیزوفرنی در ایران طی سال­‌های ۱۳۹۱ تا ۱۳۹۵ است؛ تا با تعیین جایگاه منابع و پژوهشگران در ایران، نقشه راهی برای پژوهشگران و راهنمایی برای مجموعه­‌سازی در مراکز اطلاع رسانی فراهم گردد.
مواد و روش‌ها: این پژوهش با روش تحلیل استنادی و با استفاده از تحلیل شبکه­‌های اجتماعی انجام شده است. جامعه پژوهش ۵۳۰۳ استناد استخراج شده از فهرست منابع ۱۸۰ مقاله منتشر شده در حوزه بیماری اسکیزوفرنی در ایران است. برای تحلیل و ترسیم شبکه استنادی از نرم‌­افزار Nodexl و برای محاسبات آماری از نرم‌­افزار Excel استفاده شده است.
یافته‌ها: ۳ مولفه در شبکه استنادی مقالات مرتبط با بیماری اسکیزوفرنی وجود دارد. در بزرگترین مولفه ۲۳۹۵ نفر حضور دارند که ۵۲۸۷ بار به یکدیگر استناد داده­‌اند و قطر شبکه ۱۲ می‌­باشد.  متوسط فاصله نزدیکی در شبکه ۵/۳۹ و چگالی شبکه از ۰/۵ کمتر است که نشان­‌دهنده چگالی و تراکم پایین استنادات است. همچنین از نظر نوع مدرک، مقاله­‌ها با ۷۸/۷۶% بیشتر از سایر منابع مورد استناد قرار گرفته‌­اند. پراستنادترین منبع در شبکه استنادی، کتاب "خلاصه روانپزشکی" تالیف "کاپلان (Harold Kaplan) و سادوک (Benjamin james Sadock)" و پراستنادترین نویسنده "بنجامین جیمز سادوک" است.
نتیجه‌گیری: به طور کلی، شبکه استنادی بیماری اسکیزوفرنی در ایران، یک شبکه پراکنده با تراکم بسیار پایین است که نشان دهنده آن است روابط بالقوه میان نویسندگان به فعلیت نرسیده است.
واژه‌های کلیدی: استناد، شبکه استنادی، تحلیل استنادی، بیماری اسکیزوفرنی، پایگاه مقالات فارسی
متن کامل [PDF 774 kb]   (1305 دریافت)    
نوع مطالعه: اصیل | موضوع مقاله: علم سنجی



XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
سال 5، شماره 2 - ( 9-1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها