[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
نمایه ها::
تماس با ما::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۱ نتیجه برای خواجوی

عبدالاحد نبی اللهی، حسن شجاعی‌مند، عبدالجواد خواجوی، محسن صاحبان ملکی،
سال ۱۱، شماره ۲ - ( ۹-۱۴۰۳ )
چکیده

سابقه و هدف: با توجه به افزایش تقاضا و هزینه‌های مراقبت‌های بهداشتی، شناخت جنبههای کاربردی سلامت دیجیتال به عنوان یک حوزه نوین در ارائه خدمات و تعامل بیمار و پزشک ضروری است. هدف از مطالعه حاضر تحلیل کاربردهای سلامت دیجیتال در ایران با رویکرد علمسنجی است.
مواد و روش‌ها: پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر روش گردآوری داده‌­ها توصیفی است که با رویکرد علم‌­سنجی انجام شده است. انتشارات حوزه سلامت دیجیتال در پایگاه‌­های اطلاعاتی PubMed، Web of Science، Scopus و IEEE Xplore با بکارگیری راهبرد جستجو و استخراج واژگان مطابق با سرعنوان­‌های موضوعی پزشکی و متون معتبر، طی سال‌­های منتخب بازیابی شد. جهت ترسیم نقشه هم‌­رخدادی واژگان از نرم‌­افزارهای VOSviewer و HistCite استفاده شد.
یافته‌ها: یافته‌­های پژوهش بیانگر آن است که افزایش سالیانه مطالعات مرتبط با سلامت دیجیتال از سال­‌های ۲۰۱۲ تا ۲۰۲۲ رخ داده است. بیشترین میزان فراوانی واژگان به ترتیب یادگیری ماشینی (۳۳ مورد)، سلامت مبتنی بر تلفن همراه (۲۴ مورد) و کمترین میزان بازی وارسازی و رباتیک (۲ مورد) در متون مشاهده شد. به­‌علاوه ترسیم نقشه علمی نشان داد که از ۱۹۸ گره، چهار خوشه اصلی در حوزه سلامت دیجیتال در ایران شامل یادگیری عمیق، برنامه‌­های مبتنی بر تلفن همراه، انسان‌­ها، واقعیت مجازی و هوش مصنوعی، بیشتر مورد توجه قرار گرفتهاند و در حوزه‌­هایی نظیر بیماری کووید ۱۹، بارداری و دیگر زیرشاخه‌­ها نیز برنامه­‌های مبتنی بر تلفن همراه توسعه یافتهاند.
نتیجه‌گیری: تحلیل کاربردهای سلامت دیجیتال در ایران نشان داد که اگرچه برخی از موضوعات نظیر یادگیری عمیق، واقعیت مجازی ظهور یافته‎اند؛ اما نیازمند فراهم‌­آوری زیرساخت‎‌های مناسب، آموزش‌­های مدون به گروه­‌های مختلف کاربران، جهت ایجاد تحول مطلوب در حوزه سلامت و درمان است که می‌­بایست مورد توجه مدیران و سیاست­‌گذاران قرار گیرد.


صفحه 1 از 1     

Caspian Journal of Scientometrics
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 25 queries by YEKTAWEB 4700