[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
نمایه ها::
تماس با ما::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۱ نتیجه برای سبک‌رو

مهدی سبک‌رو، سعید سعیدا اردکانی، مهشید پورحسین، مسعود شریفی،
سال ۸، شماره ۲ - ( ۹-۱۴۰۰ )
چکیده

سابقه و هدف: استفاده از تکنیک علم‌سنجی جهت کسب بینشی جامع در زمینه تحقیقات مربوط به کارکنان دانشی اقدامی نوین بوده و امکان درک جامعی از مجموعه گسترده­‌ای از مقالات و تحقیقات منتشرشده را برای محققان فراهم می‌­سازد. هدف از مطالعه پیش رو، تحلیل و نگاشت تولیدات علمی بین‌المللی در زمینه کارکنان دانشی است.
مواد و روش‌ها: پژوهش حاضر از نوع کاربردی بوده و با استفاده از روش‌های علم‌سنجی و با فن تحلیل هم‌­نویسندگی و هم­‌واژگانی انجام شده است. جامعه آماری شامل ۱۹۷۶ مقاله نمایه‌­شده در Web of Science در کارکنان دانشی در بازه زمانی ۱۹۲۹ تا ۲۰۲۱ بود که با استفاده از روش‌های آمار توصیفی در نرم‌افزارهای VOSviewer، PreMap و BibExcel بررسی شده‌اند.
یافته‌ها: نتایج مطالعه نشان‌­دهنده­‌ی روند صعودی انتشار مقالات حوزه کارکنان دانشی در ده سال اخیر بود. بر اساس نقشه­‌های حاصل­‌شده از تحلیل مدارک مورد مطالعه، مفاهیمی از قبیل: اقتصاد تجاری، بهداشت شغلی محیط عمومی و علوم کامپیوتر از جمله پرکاربردترین زمینه­‌ها در حوزه­‌ی تحقیقات کارکنان دانشی در سطح بین­‌المللی به شمار می­‌روند. نتایج این پژوهش نشان داد که نقشه علمی حوزه کارکنان دانشی از ۷ خوشه موضوعی تشکیل شده که خوشه‌­ها به ترتیب در مورد ویژگی شغلی کارکنان دانشی، عوامل زمینه‌­ای محیط کار، عوامل نگه‌دارنده شغلی، ویژگی‌های مربوط به ارتباط میان کارکنان، سلامت، عوامل انگیزشی شغلی، مدیریت دانش و جنبه‌های عمومی کار دانشی مربوط می‌­شود.
نتیجه‌گیری: ترسیم نقشه­‌های هم‌­واژگانی در مقاطع زمانی مختلف مورد بررسی، تغییرات و پایداری‌­هایی را در مفاهیم و واژه­‌های مرتبط با حوزه­‌ی کارکنان دانشی نشان می‌­دهد. با بررسی پارادایم، تحول کمات کلیدی مشخص شد، واژه‌های کلیدی نیز از تمرکز بر عوامل اصلی تفاوت میان کارکنان دانشی با سایر کارکنان به سمت عوامل روانی مربوط به کارکنان و عوامل انگیزشی برای نگهداری این کارکنان تغییر کردند.


صفحه 1 از 1     

Caspian Journal of Scientometrics
Persian site map - English site map - Created in 0.08 seconds with 25 queries by YEKTAWEB 4700