[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
نمایه ها::
تماس با ما::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۱ نتیجه برای محرابی

نازیلا محرابی، سحر خراشادی‌زاده، احمدرضا ورناصری، سید عابدین حسینی آهنگری،
سال ۹، شماره ۲ - ( ۹-۱۴۰۱ )
چکیده

سابقه و هدف: در دنیای کنونی سازمان­‌ها برای حرکت به سوی دانش­‌محوری و رسیدن به برتری رقابتی به اشتراک دانش در شبکه‌­های اجتماعی نیازی مبرم دارند. پژوهش حاضر با هدف شناسایی مؤلفه­‌های کلیدی شبکه‌­های اجتماعی در اشتراک دانش انجام شده است.
مواد و روش‌ها: این پژوهش جزو پژوهش‌­های توصیفی-ترکیبی است که با تکنیک دلفی و تحلیل محتوا انجام شد. جامعه آماری این پژوهش را اعضای هیات علمی رشته علم اطلاعات و دانش‌­شناسی دانشگاه‌­های دولتی ایران تشکیل دادند که ۲۰ نفر از آنها در اعضای پنل قرار گرفتند. برای تجزیه و تحلیل داده‌­ها در مرحله اول دلفی از روش کلایزی و در دور دوم دلفی از آماره­‌های توصیفی (میانگین و درصد) و همچنین به منظور تحلیل داده­‌های آماری از نرم‌­افزار Excel و SPSS ۲۵ استفاده شد.
یافته‌ها: مؤلفه­‌های کلیدی شناسایی‌­شده‌­ی شبکه‌­های اجتماعی شامل مولفه­‌ی سودمندی و کارکردهای استفاده از شبکه­‌های اجتماعی دارای ۲۹ گویه که مهم‌­ترین گویه، گویه‌­ی اشتراک اطلاعات با میانگین ۶/۸۱، مولفه‌­ی مشکلات و چالش‌­های استفاده از شبکه­‌های اجتماعی دارای ۲۶ گویه، مهم‌­ترین گویه‌­ی آن فیلترینگ و قطعی دسترسی به بعضی از شبکه­‌های اجتماعی با میانگین ۶/۵، مولفه‌­ی هدف استفاده از شبکه‌­های اجتماعی دارای ۵۷ گویه که از میان آن­ها گویه‌­ی سرعت انتشار و انتقال اطلاعات با میانگین ۶/۷۵، مولفه­‌ی افزایش مهارت­‌های افراد در استفاده از شبکه­‌های اجتماعی دارای ۸ گویه، مهم­‌ترین آن گویه‌­ی برگزاری کارگاه­‌های آموزشی استفاده از شبکه‌­های علمی ۶/۶۲، و در آخر مؤلفه اعتماد به شبکه‌­های اجتماعی دارای ۶ گویه که مهم‌­ترین گویه، گویه اعتماد به صحت اطلاعات به اشتراک­‌گذاری­‌شده در شبکه‌­های اجتماعی با میانگین ۶/۶۸ است.
نتیجه‌گیری: از میان مولفه­‌های شناسایی‌­شده، اثرگذارترین مولفه‌­ی شبکه اجتماعی در اشتراک دانش، مولفه­‌ی افزایش مهارت­‌های افراد در استفاده از شبکه‌­های اجتماعی است که نسبت به مولفه­‌های دیگر باید به آن توجه بیشتری صورت گیرد.


صفحه 1 از 1     

Caspian Journal of Scientometrics
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 25 queries by YEKTAWEB 4700