سابقه و هدف: یکی از شاخصهای اصلی توسعه یافتگی و اعتبار علمی جوامع در سطح بینالمللی، تولیدات علمی پژوهشگران آن کشور است. لذا هدف پژوهش حاضر تعیین میزان تحقق اهداف راهبردی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام در ایران و سایر کشورهای اسلامی است.
مواد و روشها: پژوهش حاضر کاربردی و از نوع پیمایشی ارزیابانه است. جامعه آماری اعضاء هیئت علمی تماموقت دانشگاههای ایران (۵۷۰۰۰ نفر) بود که با استفاده از جدول مورگان ۳۸۲ نفر به عنوان نمونه انتخاب و به روش گلوله برفی وارد پژوهش شدند. ابزار گردآوری دادهها پرسشنامه محققساخته بود و دادههای گردآوری شده از طریق پرسشنامه در قالب آمار توصیفی و استنباطی با استفاده از نرمافزار SPSS ۲۱ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافتهها: از نظر پاسخگویان تحقق اهداف راهبردی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام در ایران نسبت به سایر کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی، در زمینههای: ۱-جذب انتشارات علمی در سایر کشورهای جهان اسلام ۲- فراهمآوری زمینه گسترش، ارتقاء تولید علم و توسعه علمسنجی ۳- ایجاد ابزارها و زیرساختهای نرمافزاری و سختافزاری مناسب برای ارتقاء و پاسخگویی به نیازهای علمی دانشمندان به ترتیب با میانگین رتبهها و نمره ملاکهای ۱/۹۷ (۱/۰۳)، ۱/۹۷ (۱/۰۳)، ۱/۷۲ (۱/۲۸) موفقتر بوده است. همچنین در زمینههای: ۱- ایجاد فرصت و تقویت روح نوآوری در علوم انسانی ۲- توجه به ضوابط اخلاقی در تولید و نشر علم ۳- فراهمآوری امکان ثبت اختراعات و مطالعات بالینی دانشمندان کشورهای اسلامی به ترتیب با میانگین رتبهها و نمره ملاکهای ۱/۰۱ (۱/۹۹)، ۱/۰۱ (۱/۹۹)، ۱/۰۲ (۱/۹۸)، هم ایران و هم سایر کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی موفق نبودهاند.
نتیجهگیری: از نظر پاسخگویان، پایگاه استنادی علوم جهان اسلام در خصوص کشور ایران در مقایسه با سایر کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی، در تحقق اهداف راهبردی در زمینههای توسعه علمسنجی و فراهمآوری ابزار و زیر ساخت برای تعاملات علمی دانشمندان اسلامی، موفقتر عمل کرده است.