[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
نمایه ها::
تماس با ما::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۲ نتیجه برای نیم‌عمر

سعید ملک محمدی، محسن حاجی زین العابدینی،
سال ۳، شماره ۲ - ( ۹-۱۳۹۵ )
چکیده

سابقه و هدف: مجلات علمی، یکی از راه‌های معتبر برقراری ارتباط میان نویسندگان و متخصصان موضوعی می‌باشد. هدف از این مطالعه، بررسی وضعیت استنادهای مقاله‌های دوفصلنامه علمی-پژوهشی مطالعات کتابداری و علم اطلاعات بود.

مواد و روش‌ها: در این پژوهش به صورت پیمایشی و با استفاده از روش تحلیل استنادی به بررسی وضعیت استناد‌ در مقالات‌ منتشر شده در دو‌فصلنامه مطالعات کتابداری و علم اطلاعات طی سال‌های ۱۳۹۴- ۱۳۸۸(شماره ۱۵-۱) پرداخته است و برای تجزیه و تحلیل داده‌ها ازآمار توصیفی (فراوانی، درصد، میانگین) و  نرم‌افزار‌ اکسل استفاده شد .

یافته‌ها: از ۱۹۶۳ استناد در ۱۱۰ مقاله منتشر شده در دوفصلنامه علم اطلاعات و دانش شناسی، بیش‌ترین استنادات به نشریات (۷۷/۵۲٪)، نوع منابع به منابع انگلیسی (۳۰/۵۴٪)، میانگین استناد برای هر مقاله ۸۴/۱۷‌ استناد و میزان خود‌استنادی‌ مولفان (۰۹/۵٪) بوده‌ است. از ۲۴۱ نویسنده در ۱۱۰ مقاله، بیش‌ترین‌ نویسندگان (۵۰/۳۰٪) مرد، بیش‌ترین رتبه‌ علمی‌‌ نویسندگان‌ مقالات، دانشجویان و محققان و بیش‌ترین شیوه تألیف مقالات به صورت گروهی (۰۹/ ۷۹٪) بوده است. پراستنادترین نویسنده فارسی و لاتین، فریده عصاره و گارفیلد، پراستنادترین نشریه فارسی و لاتین، کتابداری و اطلاع رسانی و Scientometric و پراستنادترین کتاب فارسی و لاتین از کتاب‌سنجی تا وب سنجی و Introduction to Informetrics می‌باشد. میانگین نیم‌عمر منابع‌ فارسی  ۹ سال و ۶ ماه و منابع‌ لاتین ۱۱ سال و ۲ ماه است.

 نتیجه‌گیری: هر چند مقالات منتشر شده در دوفصلنامه علمی-پژوهشی مطالعات کتابداری و علم اطلاعات از نظر الگوی نویسندگی از وضعیت مطلوبی برخوردارند، ولی با توجه به استفاده محدود از منابع روزآمد و بالا بودن نیم‌ عمر منابع به نظر می‌رسد که سازمان مادر نیاز به اتخاذ معیارهایی جهت بهبود الگوی رفتار اطلاع‌یابی مولفان دارد و این امر می‌تواند به انجام پژوهش‌های گسترده‌تری در حوزه علم اطلاعات و دانش شناسی کمک کند.


سعید ملک محمدی،
سال ۴، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۶ )
چکیده

سابقه و هدف: یکی از شیوه‌های مهم ارزیابی وضعیت بهره‌برداری منابع مورد استفاده دانشجویان در تدوین پایان‌نامه‌ها، تحلیل استنادی است. هدف این پژوهش، بررسی وضعیت استناد در پایان‌نامه‌های دکتری علم اطلاعات و دانش‌شناسی دانشگاه شهید چمران اهواز طی سال‌های ۱۳۹۴- ۱۳۸۸ می‌باشد.

مواد و روش‌ها: برای انجام این پژوهش از روش تحلیل استنادی استفاده شده است و جامعه آماری این پژوهش را ۳۰۴۸ استناد تشکیل می‌دهد که از منابع و مآخذ ۲۰ عنوان پایان‌نامه دکتری علم اطلاعات و دانش‌شناسی در دانشگاه شهید چمران اهواز استخراج گردیده است. برای تجزیه و تحلیل داده‌ها از نرم افزار اکسل استفاده شد.

یافته‌ها: یافته‌ها نشان داد که نشریات با تعداد ۱۶۹۶ استناد (۵۵/۶۴%) بالاترین میزان استناد را دارند و میانگین متوسط استناد برای هر پایان‌نامه ۱۵۲/۴ استناد است، همچنین استناد به منابع لاتین بیشتر از میزان استناد به منابع فارسی است. زبان انگلیسی با ۲۰۵۰ استناد (۶۷/۲۷%) بیشترین استناد را دارد. الگوی نویسندگی مقالات فارسی و لاتین بیشتر به صورت یک نویسندگی می‌باشد. پراستنادترین مؤلفان و منابع، نیم‌عمر منابع شناسایی شدند. میزان استناد دانشجویان به تولیدات علمی استادان راهنما و مشاور بسیار کم است؛ به طوری که از مجموع ۳۰۴۸ استناد فقط ۱۸۰ استناد (۵/۹۰ %)از کل استنادها مربوط به آثار علمی استادان راهنما و مشاور بوده است.

نتیجه‌گیری: در نگارش پایان‌نامه‌ها بیشتر از منابع لاتین استفاده شده‌است. منابع و مؤلفان پراستناد مشخص شده می‌تواند در انتخاب منابع کتابخانه به کار گرفته شود و با توجه به نیم‌عمر منابع که معیاری برای سنجش تازگی منابع است، می‌توان نتیجه گرفت که از منابع جدید استفاده نشده ‌است.



صفحه 1 از 1     

Caspian Journal of Scientometrics
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 26 queries by YEKTAWEB 4700