:: سال 1، شماره 1 - ( 4-1393 ) ::
دوره 1 شماره 1 صفحات 47-40 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی میزان انطباق منابع پزشکی مبتنی بر شواهد با معیارهای ارزیابی Ovid و Silberg
الهه امتی* ، فریدون آزاده ، سید جواد قاضی میر سعید
دانشکده پیرا پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران ، elahehomatii@gmail.com
چکیده:   (20767 مشاهده)

سابقه و هدف: پزشکان جهت یافتن پاسخِ پرسش های بالینی و حمایت از تصمیـم گیـری های بالینــی خود به طور قابل توجهی از منابع پزشکی مبتنی بر شواهد، استفاده می کنند. هدف از این مطالعه تعیین میزان انطباق منابع پزشکی مبتنی بر شواهد با معیارهای Ovid و Silberg است.

مواد و روش‏ها: این مطالعه از نوع کاربردی است و با استفاده از روش های پیمایشی و وب سنجی انجام شده است. جامعه آماری شامل ۶ منبع پزشکی مبتنی بر شواهد بود. ابزارهای مورد استفاده سیاهه ارزیابی معیار Ovid و Silberg بودند. داده های به دست آمده بعد از ورود به نرم افزار آماریSPSS با استفاده از آمار توصیفی (فراوانی و درصد فراوانی) و استنباطی (آزمون آماری اسپیرمن) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته اند.

 یافته‏ها: یافته ها نشان داد، پایگاه ها در سطحی معادل ۸۸/۸۸ درصد با کسب امتیاز کل ۴۸ از ۵۴ منطبق با معیار Silberg و در سطحی معادل ۳۶/۹۲ درصد با کسب امتیاز کل ۳۱۹ از ۸۶۴ منطبق با معیار Ovid بودند. این امر بیانگر آن است که وضعیت پایگاه ها در معیار Silberg بیشتر از نصف کل امتیاز بوده، ولی در معیار Ovid کمتر از نصف کل امتیاز بوده است و همچنین بین میزان انطباق منابع پزشکی مبتنی بر شواهد با معیارهای Ovid و Silberg همبستگی وجود نداشت.

نتیجه‏گیری: گرچه منابع پزشکی مبتنی برشواهد از لحاظ معیار Silberg معتبر شناخته شده اند، اما در طراحی آن ها مولفه های مربوط به رابط کاربری، قابلیت استفاده و مسائل فنی در نظر گرفته نشده است.

واژه‌های کلیدی: پزشکی مبتنی بر شواهد، دسترس پذیری، رابط کاربری، معیارOvid، معیار Silberg
متن کامل [PDF 729 kb]   (4020 دریافت)    
نوع مطالعه: اصیل | موضوع مقاله: وب سنجی



XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
سال 1، شماره 1 - ( 4-1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها