بررسی تولیدات علمی دانشگاه کاشان در پایگاه استنادی اسکوپوس طی سال های 2016-2012
فاطمه عباسی نیاسر* ، سعید غفاری
گروه علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشگاه پیام نور واحد قم، قم، ایران. ، fatemehabbasi@staff.kashanu.ac.ir

سابقه و هدف: علم‌سنجی حوزه‌ای نوین در  علوم کتابداری و اطلاع‌رسانی است که جهت اندازه‌گیری کمّی علوم در سطح ملی و بین‌المللی به منظور رتبه‌بندی نشریات، دانشگاه‌ها و کشورها استفاده می‌شود. هدف از این پژوهش تعیین وضعیت تولیدات علمی اعضای هیات علمی دانشگاه کاشان در پایگاه اطلاعاتی اسکوپوس از سال 2012 لغایت 2016 می‌باشد.
مواد و روش‌ها: پژوهش حاضر به روش علم‌سنجی و منبع گردآوری داده‌­ها پایگاه اسکوپوس بوده است. تولیدات علمی اعضای هیات علمی دانشگاه کاشان طی سال‌های 2016-2012 مورد بررسی قرار گرفت. داده­‌های تحقیق پس از استخراج با استفاده از نرم‌­افزارهای آماری Excel و SPSS نسخه 20 توصیف و تحلیل شدند و برای پاسخ به فرضیه­‌های پژوهش از آزمون­‌های Anova و T-student استفاده شده است.

یافته‌ها: نتایج نشان داد بیشترین میزان تالیفات (89/3%) از نوع مقاله اصیل بوده که 85/49% آن توسط مردان تالیف شده است. اعضای هیات علمی با مرتبه استادی، بالاترین نرخ تولیدات علمی (41/2%) را به خود اختصاص دادند. گروه‌­های مختلف آموزشی تفاوت معنی‌­داری (P=0/31) از لحاظ تولید علمی با یکدیگر نداشتند؛ هر چند اعضای هیات علمی گروه علوم پایه با 59/55% و گروه مهندسی با 36/59% بیشترین مدارک علمی را تولید کرده‌­اند.
نتیجه‌گیری: میزان تولیدات علمی دانشگاه کاشان در دوره مورد بررسی، روندی صعودی داشته است که خود عاملی موثر در بهبود و ارتقای جایگاه علمی این دانشگاه در میان دانشگاه­‌های کشور و جهان می­‌باشد.

واژه‌های کلیدی: تولیدات علمی، هیات علمی، پایگاه استنادی اسکوپوس، دانشگاه کاشان

Abbasi Niasar F, Ghaffari S. Evaluation of scientific outputs of Kashan University in Scopus Citation Database 2012-2016. CJS 2017; 4 (1) :52-60

عباسی نیاسر فاطمه، غفاری سعید. بررسی تولیدات علمی دانشگاه کاشان در پایگاه استنادی اسکوپوس طی سال های 2016-2012. مجله علم سنجي كاسپين. 1396; 4 (1) :52-60

Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4645