وضعیت استفاده از مخازن سازمانی در مراکز آموزش عالی ایران: یک گزارش کوتاه
میثم داستانی*
معاونت تحقیقات و فناوری، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گناباد، گناباد، ایران ، meisam.dastani@gmail.com
سابقه و هدف: مخازن سازمانی مجموعه­‌های دیجیتالی هستند که جهت جمع­‌آوری، مدیریت، انتشار و حفاظت منابع علمی استفاده می‌­شود. این پژوهش به منظور بررسی وضعیت استفاده از مخازن سازمانی در مراکز آموزش عالی ایران انجام شده است.
مواد و روش‌ها: این مطالعه از نوع پیمایشی بوده است، جهت استخراج لیست مخازن سازمانی ایران از فهرست OpenDOAR و ROAR استفاده شده است و همچنین برای بدست آوردن رتبه مخازن سازمانی به وب­‌سایت رتبه‌­بندی جهانی مخازن سازمانی مراجعه گردید.
یافته‌ها: یافته­‌ها نشان می‌­دهد تعداد ۱۷ مخزن سازمانی در مراکز علمی ایران فعال می‌­باشند که از این تعداد ۱۳ مخزن سازمانی از نرم‌­افزار Eprints، سه مخزن از نرم‌­افزار Dspce و یک مخزن هم از نرم‌­افزار Green Stone  استفاده نموده‌­اند. همچنین هیچ کدام از مخازن سازمانی ایران در رتبه­‌بندی وب سنجی لحاظ نشده­‌اند.
نتیجه‌گیری: میزان استفاده از مخازن سازمانی در مراکز دانشگاهی ایران رو به رشد بوده است ولی نسبت به تعداد مراکز علمی و دانشگاهی ایران بسیار ناچیز است.
واژه‌های کلیدی: مخازن سازمانی، دسترسی آزاد، مراکز علمی، مراکز دانشگاهی
نوع مطالعه: اصیل | موضوع مقاله: فعالیت های پژوهشی

Dastani M. Status of using institutional repositories in Iranian higher education centers: A short communication. CJS 2018; 5 (1) :39-44

داستانی میثم. وضعیت استفاده از مخازن سازمانی در مراکز آموزش عالی ایران: یک گزارش کوتاه. مجله علم سنجي كاسپين. 1397; 5 (1) :39-44