مقایسه رفتار استنادی در پایان‌نامه‌ها و طرح‌های پژوهشی
الهام کاویانی ، شهاب بهرامی*
گروه مدیریت ورزشی، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران ، bahramishahab@yahoo.com
سابقه و هدف: یکی از حوزه­‌های تحلیل محتوا، تحلیل استنادی (Citation Analysis) است. هدف تحقیق حاضر تحلیل استنادی پایان‌­نامه‌­ها و طرح‌­های پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه بود.
مواد و روش‌ها: این تحقیق از نوع علم‌­سنجی است و جامعه آماری آن ۳۵۱ سند شامل پایان­‌نامه کارشناسی ارشد (۳۰۷ مورد) و طرح پژوهشی (۴۴ مورد) است که با استفاده از نمونه­‌گیری طبقه­‌ای از بین ۴۰۰۰ سند با استفاده از جدول مورگان انتخاب گردید. برای گردآوری داده­‌ها از سیاهه وارسی محقق ساخته و برای تجزیه و تحلیل داده‌­ها از آمار توصیفی و استنباطی (آزمون­‌های آماری کلموگروف اسمیرنوف، کروسکال والیس و فریدمن) استفاده شد.
یافته‌ها: یافته‌­ها نشان داد که تفاوت معناداری بین تعداد منابع به زبان فارسی و غیرفارسی در پایان نامه‌­های کارشناسی ارشد و طرح­‌های پژوهشی وجود دارد (۰/۰۰۱P=). همچنین بین تعداد منابع پایان­نامه‌­های کارشناسی ارشد و طرح­‌های پژوهشی بر اساس روزآمدی و نوع منابع تفاوت معناداری وجود دارد (۰/۰۰۱P=).
نتیجه‌گیری: در نگارش پایان‌­نامه­‌ها برخلاف طرح­‌های پژوهشی بیشتر به منابع فارسی استناد می‌­شود.
واژه‌های کلیدی: پایان‌نامه، تحلیل استنادی، تحلیل محتوا، طرح پژوهشی
نوع مطالعه: اصیل | موضوع مقاله: فعالیت های پژوهشی

Kaveani E, Bahrami S. Comparing citation behavior of theses and research projects. CJS 2018; 5 (1) :45-52

کاویانی الهام، بهرامی شهاب. مقایسه رفتار استنادی در پایان‌نامه‌ها و طرح‌های پژوهشی. مجله علم سنجي كاسپين. 1397; 5 (1) :45-52