[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
نمایه ها::
تماس با ما::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: سال 6، شماره 2 - ( 9-1398 ) ::
دوره 6 شماره 2 صفحات 44-36 برگشت به فهرست نسخه ها
ارزیابی تطبیقی دانشگاه‌های ایران و برتر جهان در همکاری با صنعت
زینب جوزی ، حمزه‌علی نورمحمدی*
گروه علم‌سنجی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران ، nourmohammadi@shahed.ac.ir
چکیده:   (4021 مشاهده)
سابقه و هدف: در عصر حاضر که شرایط اقتصادی بر پایه دانش استوار است، افزایش همکاری دانشگاه‌ها در فعالیت علم و فناوری بخش صنعت از مهم‌ترین مقوله‌ها به شمار می‌رود. بنابراین با توجه به اهمیت این موضوع هدف از این پژوهش ارزیابی مقایسه‌ای دانشگاه‌های ایران در فعالیت‌های علم و فناوری بخش صنعت و دانشگاه‌های برتر جهان است.
مواد و روش‌ها: این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر روش اسنادی و با استفاده از شاخص‌های علم‌سنجی و بهره‌گیری از روش استنادی تطبیقی صورت گرفته است. جامعه این پژوهش کلیه دانشگاه‌های برتر جهانی هستند که در پنج نظام رتبه‌بندی تایمز، یو اس نیوز، شانگ‌های، لایدن و سای‌ویژنز نمایه شده‌اند و تمامی فعالیت‌های مربوط به علم و فناوری آنها در پایگاه اسکوپوس در دوره زمانی ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۸ به ثبت رسیده است. داده‌های این پژوهش از پایگاه سایول (SciVal) استخراج شد و با استفاده از روش آمار توصیفی (میانگین) و نرم­‌افزار اکسل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته‌ها: دانشگاه صنعتی شریف با ۰/۶% و دانشگاه استنفورد با ۷/۳% دارای بهترین عملکرد در همکاری با صنعت می‌باشند و متوسط همکاری دانشگاه و صنعت در دانشگاه‌های ایران ۰/۳۳ و در دانشگاه‌های برتر جهان ۵/۳ می‌باشد. یافته‌های مربوط به مقایسه دانشگاه‌ها نیز نشان می‌دهد میزان همکاری­‌های دانشگاه‌های برتر جهان با صنعت از ۵/۱۹% در سال ۲۰۰۹ به ۵/۳۸% همکاری در سال ۲۰۱۸ و همکاری دانشگاه و صنعت در کشور ایران نیز با ۰/۲۶% همکاری در سال ۲۰۰۹ به ۰/۳۵% همکاری در سال ۲۰۱۸ روند افزایشی داشته است. همچنین متوسط همکاری دانشگاه‌های برتر کشور با صنعت در مقایسه با دانشگاه‌های برتر جهان ۱۶ برابر کمتر از متوسط جهانی است.
نتیجه‌گیری: ارتباط دانشگاه و صنعت در کشور ایران در مقایسه با فعالیت‌های دانشگاه‌های برتر جهان بسیار ضعیف و پایین‌تر از متوسط جهانی است. از نتایج این مطالعه می‌توان در سیاستگذاری‌های علم و فناوری و دستیابی به اهداف سند چشم انداز ۱۴۰۴ کشور بهره برد و شکاف ایجاد شده میان علم و فناوری در کشور را با تقویت ارتباط میان دانشگاه و صنعت بهبود بخشد.
واژه‌های کلیدی: ارتباط صنعت و دانشگاه، ایران، ارزیابی تطبیقی، همکاری علمی
متن کامل [PDF 692 kb]   (1705 دریافت)    
نوع مطالعه: اصیل | موضوع مقاله: علم سنجی
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Jozi Z, Nourmohammadi H. Comparative Evaluation of Iranian and World's Top Universities in Collaboration with Industry. CJS 2019; 6 (2) :36-44
URL: http://cjs.mubabol.ac.ir/article-1-182-fa.html

جوزی زینب، نورمحمدی حمزه‌علی. ارزیابی تطبیقی دانشگاه‌های ایران و برتر جهان در همکاری با صنعت. مجله علم سنجي كاسپين. 1398; 6 (2) :36-44

URL: http://cjs.mubabol.ac.ir/article-1-182-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
سال 6، شماره 2 - ( 9-1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Caspian Journal of Scientometrics
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4645