[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
نمایه ها::
تماس با ما::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: سال 10، شماره 1 - ( 3-1402 ) ::
دوره 10 شماره 1 صفحات 53-41 برگشت به فهرست نسخه ها
مطالعه برون‌دادهای علمی پژوهشگران افغانستانی نمایه‌شده در پایگاه اطلاعاتی اسکوپوس تا پیش از ظهور مجدد طالبان با تاکید بر روابط هم‌تالیفی
هادی صفری* ، فیصل کریمی
دانشکده مدیریت و اقتصاد، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران ، hadi.safari@modares.ac.ir
چکیده:   (683 مشاهده)
سابقه و هدف: اشتراک منابع و امکانات، استفاده از تجربه‌های یکدیگر و امکان‌پذیرکردن پژوهش‌های میان‌رشته‌ای از مزایای هم‌تالیفی است. هدف پژوهش حاضر، بررسی وضعیت هم‌­تالیفی تولیدات علمی پژوهشگران افغانستانی به منظور برنامه‌ریزی برای گسترش همکاری‌ها و جذب این پژوهشگران در کشورهای مقصد مهاجرت به‌خصوص ایران است.
مواد و روش‌ها: در این پژوهش، با رویکرد کمّی، ۲۷۳۲ مقاله­‌ی ثبت‌شده در اسکوپوس که حداقل یک نویسنده­‌ی افغانستانی داشته‌اند، از ابتدای نمایه­‌شدن در اسکوپوس تا سپتامبر ۲۰۲۱ مطالعه شده است. برای تحلیل داده‌ها از روش‌های آماری و تحلیل شبکه هم‌تالیفی‌ها با استفاده از زبان پایتون ۳ و نرم‌افزارهای VOSviewer ۱.۶.۱۷ و Gephi ۰.۹.۲ استفاده شده است.
یافته‌ها: بیشترین برون‌دادهای علمی پژوهشگران افغانستانی با ۴۰/۴۱% به نوشته‌های حوزه­‌ی پزشکی اختصاص دارد. سایر حوزه‌های علمی با اختلاف زیاد به‌ترتیب علوم اجتماعی (۱۵/۶۷%)، علوم زیستی (۱۱/۱۶%) و مهندسی (۱۰/۹۴%) هستند. در شبکه­‌ی هم‌تالیفی پژوهشگران افغانستانی و همکارانشان ۱۳,۳۷۹ گره (محقق) و ۲,۵۱۱,۸۷۹ یال (رابطه هم‌تالیفی) وزن‌دار دیده شد و پژوهشگران افغانستانی بیشترین همکاری‌ها را با پژوهشگران کشور آمریکا داشتند و ایران به‌رغم نزدیکی جغرافیایی و فرهنگی در رتبه چهارم همکاران پس از آمریکا، انگلستان و هند جای دارد.
نتیجه‌گیری: هم‌تالیفی در بین پژوهشگران حوزه‌های علمی مختلف متفاوت بوده است. میانه تعداد نویسندگان هر مقاله در دندان‌پزشکی، بیوشیمی و سایر حوزه‌های نزدیک به پزشکی و علوم پایه حدود سه برابر حوزه‌های نظری مانند علوم اجتماعی، هنر و علوم انسانی به دست آمد.
واژه‌های کلیدی: افغانستان، هم‌تالیفی، همکاری علمی، علم‌سنجی، بروندادهای علمی، اسکوپوس
متن کامل [PDF 1280 kb]   (366 دریافت)    
نوع مطالعه: اصیل | موضوع مقاله: علم سنجی
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Safari H, Karimi F. A Study of the Scientific Publications by Afghan Researchers Indexed in the Scopus Database before the Taliban Resurgence with an Emphasis on Co-authorship Relations. CJS 2023; 10 (1) :41-53
URL: http://cjs.mubabol.ac.ir/article-1-289-fa.html

صفری هادی، کریمی فیصل. مطالعه برون‌دادهای علمی پژوهشگران افغانستانی نمایه‌شده در پایگاه اطلاعاتی اسکوپوس تا پیش از ظهور مجدد طالبان با تاکید بر روابط هم‌تالیفی. مجله علم سنجي كاسپين. 1402; 10 (1) :41-53

URL: http://cjs.mubabol.ac.ir/article-1-289-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
سال 10، شماره 1 - ( 3-1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Caspian Journal of Scientometrics
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4645