بررسی تطبیقی IF و SJR مجلات کتابداری و اطلاع رسانی
فاطمه معتمدی ، فاطمه رمضانی پاکپور لنگرودی*
دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کرمان ، lib.shargh@gmail.com

سابقه و هدف: گزارش استنادی مجلات (JCR) یکی از قدیمی‌ترین و مهم­ترین پایگاه ارزیابی مجلات است. مطالعه حاضر با هدف تعیین مقادیر ضریب تأثیر مجلات علم اطلاعات و دانش شناسی، رتبه­بندی شده در پایگاه Journal Citation Reports (JCR) در مقایسه با شاخص SJR در پایگاه رتبه­بندیSCImago  در بازه زمانی سه ساله ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۴ انجام شده است.

مواد و روش‌ها: مطالعه مقطعی حاضر از نوع تطبیقی بوده و با استفاده از روش علم سنجی انجام گرفته است. برای جمع آوری اطلاعات از دو ابزار تحلیلی پایگاه استنادی Thomson Reuters و Scopus استفاده شده است. جامعه مورد پژوهش را 38 مجله با موضوع کتابداری و اطلاع رسانی تشکیل می‌دهند.

یافته‌ها: رابطه مثبت و معنی­داری بین مقادیر Impact factor (IF) و  SCImago Journal Rank (SJR)مجلات حوزه علم اطلاعات و دانش شناسی نمایه شده در پایگاه­های استنادی Thomson Reuters و Scopus وجود دارد و همچنین رابطه مثبت و معنی­داری بین رتبه مجلات علم اطلاعات و دانش شناسی در نظام رتبه­بندی SCImago  و JCR وجود دارد (p<0/05).

نتیجه‌گیری: ضرورت دارد که پژوهشگران علم اطلاعات و دانش شناسی برای انتخاب مجلات مناسب از هر دو نظام رتبه بندی SCImago و SJR استفاده کنند.

واژه‌های کلیدی: رتبه بندی مجلات، ضریب تاثیر مجلات، کتابداری و اطلاع رسانی، گزارش استنادی مجلات، SCImago، SJR
نوع مطالعه: اصیل | موضوع مقاله: شاخص های علم سنجی

Motamedi F, Ramezani Pakpour Langeroudi F. A Comparative study of Impact Factor (IF) and SCImago Journal Rank (SJR) in Library and Information Science journals. CJS 2015; 2 (1) :50-56

معتمدی فاطمه، رمضانی پاکپور لنگرودی فاطمه. بررسی تطبیقی IF و SJR مجلات کتابداری و اطلاع رسانی. مجله علم سنجي كاسپين. 1394; 2 (1) :50-56