برونداد علمی مجلات علوم انسانی در خصوص اقتصاد مقاومتی
آرام تیرگر* ، زهرا آقالری
دانشگاه علوم پزشکی بابل ، aramtirgar@yahoo.com

سابقه و هدف: مجلات علمی نمادی از حیات علمی هر حوزه علمی از جمله علوم انسانی هستند. در وضعیت کنونی کشور، توجه به مسائل اقتصادی مخصوصا "اقتصاد مقاومتی" در میان مجلات علوم انسانی به طور مستقیم یا غیر مستقیم بیانگر توجه جامعه علمی به موضوعات مذکور می باشد. لذا پژوهش حاضر با هدف ارزیابی وضعیت انتشار مقالات با موضوع اقتصاد مقاومتی در مجلات علوم انسانی کشور انجام پذیرفت.

مواد و روش ها: این مطالعه مقطعی، برای یک دوره دو ساله (1391-1392) به شیوه علم سنجی، روی کلیه مجلات فارسی زبان علوم انسانی با هدف ارزیابی مقالات با کلید واژه اقتصاد، اقتصاد اسلامی و اقتصاد مقاومتی انجام شد. استخراج داده ها از فرم جمع آوری ویژه ای متناسب با اهداف پژوهش و پردازش داده ها با استفاده از شاخص های آمار توصیفی و آزمون آماری مجذور کای (X2) صورت پذیرفت.

یافته ها: بررسی 21353 مقاله منتشره از سوی 486 نشریه وابسته به دانشگاهها، دانشکده ها و پژوهشکده های علوم انسانی کشور نشان داد که، 703 اثر (3/29 درصد از کل مقالات) در ارتباط با اقتصاد، 29 اثر (0/1 درصد) در مورد اقتصاد اسلامی و 10 اثر (0/04 درصد) در مورد اقتصاد مقاومتی طی سال های 1391 و 1392 منتشر گردید. بیشترین مقالات منتشره در زمینه اقتصاد و اقتصاد اسلامی توسط مجلات علوم اقتصاد و بیشترین نسبت مقالات اقتصاد مقاومتی توسط مجلات علوم سیاسی منتشر شده بود.

نتیجه گیری: با توجه به اهمیت تبیین علمی موضوع اقتصاد مقاومتی در شرایط کنونی کشور، نقش آفرینی بیش از پیش متخصصین علوم انسانی خصوصا "علوم اقتصاد" ضروری است. بنابراین توجه جدی و اتخاذ تدابیری جهت تشویق اساتید و دانشجویان به مطالعه و پژوهش پیرامون اهداف و سیاست های اقتصاد مقاومتی توصیه می شود.

واژه‌های کلیدی: اقتصاد مقاومتی، علم سنجی، مقالات، مجلات علوم اجتماعی
نوع مطالعه: اصیل | موضوع مقاله: ارزیابی تولیدات علمی

Tirgar A, Aghalari Z. Assessing scientific outputs of Human Sciences Journals regarding resistive economy. CJS 2015; 2 (2) :16-23

تیرگر آرام، آقالری زهرا. برونداد علمی مجلات علوم انسانی در خصوص اقتصاد مقاومتی . مجله علم سنجي كاسپين. 1394; 2 (2) :16-23