تحلیل ساختار موضوعی مقالات برتر پژوهشگران ایران
اسماعیل مصطفوی ، محمد توکلی زاده راوری ، مریم آژ ، سمیه دهقانی سانیج*
گروه کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران ، so.dehghani93@gmail.com
سابقه و هدف: بخشی از نظام سنجش توسعه­‌یافتگی کشورهای جهان، به ارزیابی کیفیت بروندادهای علمی تعلق دارد. پژوهش حاضر با هدف تحلیل ساختار موضوعی مقالات برتر پژوهشگران ایران در پایگاه اطلاعاتی Web of Science (WoS) انجام شده است.
مواد و روش‌ها: مطالعه­‌ی علم‌سنجی حاضر، از نوع توصیفی- کاربردی است که با استفاده از روش تحلیل شبکه اجتماعی انجام شده است. جامعه مورد مطالعه شامل تمامی مقالات برتر پژوهشگران ایرانی است که در پایگاه‌های اطلاعاتی WoS و ESI طی سال‌های ۲۰۱۹-۲۰۱۰ نمایه شده‌­اند. داده‌ها با استفاده از نرم­‌افزارهای Ravar Matrix و Ucinet تجزیه و تحلیل شدند.
یافته‌ها: تعداد کل مقالات برتر ایران معادل ۲۴۴۷ مقاله به‌­دست آمد که از این تعداد، ۲۴۲۸ مورد در گروه مقالات پراستناد و ۱۱۴ مورد در گروه مقالات داغ، بین سال­‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۹ منتشر شده­‌اند. برترین رتبه‌های مرکزیت، به کلیدواژه «نانو سیال» با میزان مرکزیت نزدیکی ۵۳/۶۸۴، میزان مرکزیت بینابینی ۲۴/۲۹۳ و مرکزیت درجه ۳/۰۲۰ درصد، اختصاص پیدا کرد.
نتیجه‌گیری: مقالات برتر پژوهشگران ایرانی در ۱۴ خوشه موضوعی طبقه‌بندی می‌شود، به­‌طوری­‌که بیشترین تعداد این مقالات، در حوزه موضوعی «مهندسی» بوده و کلیدواژه «نانو» مهم‌­ترین کلیدواژه موضوعی و شالوده اساسی این پژوهش‌ها محسوب می‌شود.
واژه‌های کلیدی: بروندادهای علمی، پژوهشگران ایران، مقالات داغ، مقالات پراستناد

Mostafavi I, Tavakolizadeh-Ravari M, Azh M, Dehghanisanij S. Thematic structure analysis of the top articles of Iranian researchers. CJS 2021; 8 (1) :95-106

مصطفوی اسماعیل، توکلی زاده راوری محمد، آژ مریم، دهقانی سانیج سمیه. تحلیل ساختار موضوعی مقالات برتر پژوهشگران ایران. مجله علم سنجي كاسپين. 1400; 8 (1) :95-106

Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4645