سنجش سرعت و عملکرد وب سایت های دانشگاه های علوم پزشکی ایران با جی تی متریکس
میثم داستانی ، علیرضا عطاردی بیمرغی*
دانشگاه علوم پزشکی گناباد ، aratarodi1387@yahoo.com

سابقه و هدف: در عصر حاضر سرعت دستیابی به اطلاعات جهت تصمیم سازی و تصمیم گیری از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است. هدف از پژوهش حاضر ارزیابی وب سایت دانشگاه های علوم پزشکی ایران با ابزار جی تی متریکس است.

مواد و روش ها: این پژوهش پیمایشی است که در آن تعداد 49 وب سایت دانشگاه های علوم پزشکی با ابزارهای وب سنجی مورد ارزیابی قرار گرفتند. در ارزیابی کیفیت ویژگی های وب سایت های دانشگاه های علوم پزشکی، از ابزار ارزیابی مرتبط و رایگان جی تی متریکس (Gtmetrix ) استفاده گردید.

یافته ها: تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد که 55 درصد وب سایت های دانشگاه های علوم پزشکی ایران از لحاظ سرعت دانلود در وضعیت ضعیف و حتی خیلی ضعیف قرار دارند و از بین 49 وب سایت مورد ارزیابی، عملکرد زمان دانلود وب سایت دانشگاه علوم پزشکی بیرجند براساس شاخص های جی تی متریکس در رتبه A قرار داشته است.

نتیجه گیری: وب سایت های دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی علوم پزشکی سرعت لازم و مورد نیاز را ندارند، بنابراین  ضروری است تا مدیران و طراحان وب سایت با شناخت عوامل تاثیرگذار بر سرعت دانلود وب سایت ها، برای ارتقاء کیفی وب سایت های خود برنامه ریزی نمایند.

واژه‌های کلیدی: وب سایت دانشگاهی، بازیابی اطلاعات، دانلود، دانشگاه های علوم پزشکی، جی تی متریکس
نوع مطالعه: مقاله کوتاه | موضوع مقاله: وب سنجی

Dastani M, Atarodi Beimorghi A. Measuring the speed and performance of Websites in all Iranian Universities of Medical Sciences with Gtmetrix tool. CJS 2016; 3 (1) :7-13

داستانی میثم، عطاردی بیمرغی علیرضا. سنجش سرعت و عملکرد وب سایت های دانشگاه های علوم پزشکی ایران با جی تی متریکس. مجله علم سنجي كاسپين. 1395; 3 (1) :7-13